Preminula jedna od prvih starleta

Tara Palmer-Tomkinson, pripadnica visokog britanskog društva i zvezda tabloida, pronađena je mrtva u 45 godini u svom stanu u južnom Kensingtonu, prenosi Daily Mail.

Žena koja se smatra jednom od prvih starleta, osoba ‘poznatih samo zato što su poznate’, bila je kumče Princa Čarlsa i njeno je ime u Velikoj Britaniji, ali i šire, postalo svojevrstan brend. Posebnu popularnost uživala je 90-ih godina kada je bila redovan gost razuzdanih britanskih zabava, a za njeno pojavljivanje u klubovima plaćale su se pozamašne svote.

Tara je pisala kolumne za Sandej Tajms, učestvovala je u brojnim rijalitijima, a od javnosti nije skrivala ni svoju zavisnost od droge. Nekoliko puta bila je na rehabilitaciji nakon koje bi se vraćala porocima, a mediji pamte i operaciju koju je morala da izvede nakon što je nos u potpunosti uništila kokainom.

Ipak, nakon burne mladosti kojom se nije ponosila i koju je opravdavala ‘nesnalaženjem’ u svetu popularnosti u koji su je uveli drugi ljudi, Britanka se poslednjih godina povukla iz javnosti i živela je mirnim životom. Lansirala je i modnu kolekciju, a često je spominjala kako je želela da postane majka. Ta joj se velika želja, bez obzira na mnoge veze koje je imala, nikada nije ostvarila.

https://twitter.com/jessiechristo/status/829440026945650693

Prošlog januara Tari je otkriven tumor na mozgu. Svoju popularnost tada je koristila kako bi kroz medije podizala svest o bolesti koja je užasavala. Pre nekoliko meseci, za Daily Mail je izjavila kako se boji da će umreti.

Njezin blizak odnos sa kraljevskom porodicom nije bio tajna, on je i doveo do popularnosti. Tarin pokojni otac, skijaš olimpijac i instruktor skijanja Princu Čarlsu, bio je blizak prijatelj kraljevske porodice. Tara i njena porodica su često zimovanja provodili u kraljevskom društvu, pa javnost pamti i kultnu fotografiju snimljenu 1990. u Švajcarskoj na kojoj se Princ Čarls i Tara ljube. Taj trenutak uhvaćen fotoaparatom obišao je naslovne strane svetskih časopisa i bio je sasvim dovoljan da ona više nikada ne bude ‘devojka iz senke’.

Članovi kraljevske porodice su službeno objavili svoje reakcije na Tarinu smrt. Strani mediji prenose Čarlsovu poruku o tugi koju oseća prema njenoj porodici, dok su Vilijam i Kejt, na čijem je venčanju 2011. godine Tara prisustvovala, takođe izrazili saučešće zbog njene prerane smrti.

Da je bila voljena osoba, s mnogim karakteristikama koje nisu bile vidljive iz fotografija u tabloidnim magazinima, potvrdila je za BBC News Ingrid Sevard, istoričarka kraljevske porodice i urednica magazina Majesty:

– Tara je imala sve, i to je bio velik uzrok njenih problema. Bila je lepa, imala je divnu porodicu, bila je odlična skijašica, a imala je i umetničkog dara. Prekrasno je pevala. Mislim da je imala previše. Život joj je dao mnogo izbora, a ona nije uvek znala dobro da izabere. Ipak, za sve koji su je poznavali, ona je bila šarmantna, velikodušna i ljupka osoba, divna devojka – zaključila je Sevard za BBC.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

starletaTara Palmer-Tomkinson
Komentari (0)
Dodaj komentar