Preminuo najpoznatiji kuvar na svetu (video)

Jedan od najpoznatijih kuhara na svetu, vlasnik lanca restorana, TV zvezda i autor brojnih kulinarskih knjiga, Antonio Karlučio (Carluccio) umro je u 80. godini života.

Karlučio se iz Italije u London doselio 1991. godine te je u Velikoj Britaniji izgradio karijeru najveće zvezde u svetu gastronomije.

„Kum testenine“, kako su ga zvali britanski mediji, bio je vlasnik lanca restorana „Carluccio’s“, autor 19. knjiga o kuvanju, ali i TV zvezda šoua „Two Greedy Italians“ s Dženarom Kondaldom (Gennar Contald) koji se emtovao na BBC-u.

Karlučio je u Velikoj Britaniji imao status zvezde, a iznimno ga je poštovala i kraljevska porodica, prenosi Index.hr.

Njegovi recepti za testeninu zanimali su sve gurmane na svetu, te je često naglašavao da je hrana njegov život. Obožavao je svoj posao, a njegova jela su obožavali svi koji su imali čast da im nešto skuva. U jednom od njegovih restorana zanat je naučio i „goli kuvar“, Džejmi Oliver (Jamie Oliver).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Antonio Karlučiokuvar
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Zapamtila sam mnogo njegovih recepata, primenila i sačuvala, volela sam emisije sa njim i Djenarom kako obilaze svoju domovinu Italiju, divan srdačan i mio lik, zašto uvek dobri odlaze…