Pritvor do mesec dana za trostrukog ubicu iz Splita

ZAGREB – Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubistvo u Splitu u subotu, određen je pritvor do mesec dana, a Državno tužilaštvo je saopštilo da je doneto rešenje o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela teško ubistva.

Istovremeno, Zavadlav se sumnjiči da je počinio i krivična dela dovođenje u opasnost živote i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

U saopštenju se kao motiv navodi osveta ljudima iz, kako pišu, narkomanskog miljea.

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak 11. januara na području Županije splitsko-dalmatinske; prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, pretili i fizički napadali njegovog brata i njega lično, na protivpravan način nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva“, navodi se u saopštenju.

Opisujući sam događaj u saopštenju se navodi da je okrivljeni priilikom ispaljivanja velikog broja hitaca bio svestan da time dovodi u opasnost život, telo i imovinu većeg broja ljudi i vozila koja su se tuda kretala.

Navodi se i da okriveljeni zbog trenutnog psihičkog stanja, po mišljenju veštaka, nije bio u mogućnosti da da izjavu, ni da prati tok rasprave, kao ni da učestvuje u predlaganju dokaza i savetovati se sa svojim advokatom.

Veštak tvrdi da okrivljeni nije raspravno sposoban i da ga je potrebno uputiti na psihijatrijski tretman u zatvorsku bolicu.

Istražni zatvor okrivljenom je određen zbog mogućosti ponavljanja krivičnog dela i zbog posebno teških okolnosti pod kojima je krivično delo počinjeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar