Priveden osumnjičeni za napad na Petrača

ZAGREB – Zagrebačka policija privela je 30-godišnjeg muškarca zbog napada na preduzetnika Hrvoja Petrača, koji je u javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svedok u tzv. aferi Dragulji.

Petrač (64) je napadnut u Zagrebu ispred hotela Esplanade.

Policija je ranije saopštila, ne otkrivajući identitete, da traga za osobom koja se u subotu sukobila sa Petračem koji je s teškim povredama završio u bolnici.

Portparolka zagrebačke policije Marija Goati je juče izjavila da se ovde ne radi o „planiranom obračunu“.

U policiji nisu hteli da otkriju da li su tačni navodi medija da je napadač 29-godišnji Vjeko Sliško, sin Marka Sliška, ubijenog 2003. i rođak Vjeke Sliška, ubijenog 2002, prenosi Hina.

Prema nezvaničnim informacijama, Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svog automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju noge i potres mozga.

Zbog otmice Zagorčevog sina kao i iznude od preduzetnika Miroslava Matkuna, Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Pre suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa hrvatskog Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bežao je hrvatskom pravosuđu.

U zatvoru u Lepoglavi suprotno zatvorskim pravilima uživao je razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravnik zatvora i njegov pomoćnik nepravosnažno osuđeni na 20, odnosno 14 meseci zatvora, navodi Hina

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar