Procureo razgovor Trampa i Putina: Ruski predsednik zbog ovoga ostao u šoku!

Neimenovani izvori otkrili su agenciji Rojters delove antologijskog, prvog telefonskog razgovora novog američkog predsednika Donalda Trampa i prvog čoveka Rusije, Vladimira Putina.

„Tramp je u razgovoru pokazao veliko neznanje kada su u pitanju nuklearni programi, hvalisao se kad god je mogao, dok je Putin pokazao staloženost, strpljenje i mudrost“, reči su izvora Rojtersa.

Tramp je na početku razgovora kritikovao svog prethodnika Baraka Obamu i sporazum iz 2010. godine kojim su se Vašington i Moskva obavezali na smanjenje broja nuklearnih bojevih glava. Kada je Putin pitao Trampa šta misli o mogućnosti produženja sporazuma poznatog pod nazivom „Novi START“ Tramp je odložio slušalicu ne bi li upitao saradnike šta znači taj termin uopšte.

Tramp je tokom predizborne kampanje u više navrata kritikovao ovaj sporazum navodeći da je Rusija ispala lukavija u pregovorima sa Obamom, ali očito da je termin tog programa naučio za potrebe izbora, pošto je kasnije zaboravio na šta se odnosi.

Rojters naglašava da je ovaj razgovor pokazao koliko je Tramp zapravo nepripremljen ne samo za ovakve trenutke već i za susrete sa stranim liderima u globalu. Novi američki predsednik poručio je Putinu i da je ogorčen na neke sporazume prethodne administracije poput onih o trgovini, prihvata izbeglica i kontroli naoružanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Tramprazgovortelefonski razgovorVladimir Putin
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Pospani

    Nedamo te Putine, nedamo te Putine!

  • Oblak

    Rusi ne nasedajte na Američku i NATO,zavrzlamu..Ne smanjujte Nuklearno oružje jer vam je to jedino,sa čime možete da obezbijedite sigurnost Rusije..Treba povećati izradu tih bombi,radi situacije u kojoj se RUSIJA nalazi..Opkoljavaju je sa svih strana..Znam da je Putin pametan i neće sigurno nasesti na ovu podvalu Trampa..Kad je reč o Trampu,on je mnogo nestabilan kao političar i ne treba mu vjerovati puno..po mene bizmisen DA,ali politika je drugo..Kad daš čoveku vlast,tada vidiš ko je!!!