Prof. Spicer: Nema dokaza o krađi izbora

NJUJORK – Četiri dana nakon što su Amerikanci izašli na predsedničke izbore, ugledni profesor Robert Spicer sa prestižnog Univerziteta Njujork izjavio je danas da nema dokaza koji bi podržali tvrdnje predsednika Trampa o izbornoj prevari.

„U poslednjih 100 godina ne postoji presedan za tu vrstu optužbi koje iznosi predsednik Donald Trump. Kao što su već mnogi istakli, jednostavno nema dokaza koji bi podržali njegove tvrdnje o prevari, o krađi izbora, o tome da je on pobedio na izborima još u izbornoj noći, ali da mu je to nekako oduzeto“, izjavio je profesor Spicer u intervjuu za servis na engleskom jeziku Radija Slobodna Evropa.

U obraćanju 5. novembra Tramp je izjavio da mu je pobeda ukradena u „prevari nad američkim narodom“ koju je osmislila „korumpirana demokratska mašina“ potpomognuta levičarima i onima koje je identifikovao kao zastupnike interesa „krupnog kapitala, velikih medija i velikih tehnoloških kompanija.“

Profesor Spicer je na kraju rekao da ne veruje da bi Trump odbio da ode iz Bele kuće ukoliko Džo Bajden na kraju proglasi pobedu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar