Prva Trampova velika konferencija za novinare (video)

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp održava prvu konferenciju za novinare u Njujorku na kojoj je naveo da „misli da Rusija stoji iza hakovanja“, prenose svetski mediji.

„Lepo je biti sa vama“, rekao je Tramp i naveo da je navikao na svakodnevne konferencije za medije, ali nisu ih održavali jer je bilo „mnogo netačnih vesti“.

Osim toga, Tramp se na početku konferencije za medije zahvalio onima iz medija koji nisu objavljivali te „gluposti koje su objavile možda obaveštajne agencije, ko zna, možda obaveštajne agencije“.

Kako kaže, ukoliko su obaveštajne agencije zaista objavile sporna dokumenta koja on naziva „lažnim vestima“, to će biti velika mrlja na njihovoj zaostavštini.

Tramp je takođe naveo da se raguje svojoj inauguraciji 20. januara, za koju je rekao da će biti lep dan.

Prvo pitanje bilo je o skandalu oko navodnog hakovanja, a Tramp je odgovorio da „misli da je to Rusija“, ali da su u tome učestvovali i drugi pojedinci i druge zemlje.

Na pitanje o njegovom odnosu sa Rusijom, Tramp je naveo da „ukoliko se Putinu sviđa Tramp, onda je to prednost, ne mana“:

„Da li stvarno mislite da bi Hilari Klinton bila oštrija prema Putinu? Stvarno? Ma dajte“. Očekuje se da će Tramp govoriti o izveštaju u kome se nalaze poverljiva dokumenta u kojima piše da Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu. Kremlj, međutim, tvrdi da Rusija ne poseduje „kompromitujuće“ podatke o Trampu

Pre obraćanja Trampa, na konferenciji za medije napadnut je „Bazfid“ zbog objave „tajnog izveštaja“. „To je jadan pokušaj da se prikupe klikovi“, rečeno je na konferenciji.

Američka televizijska mreža CNN i drugi mediji u SAD izvestili su o postojanju poverljivog dokumenta od 35 strana, sastavljenog od serije beležaka s datumima od juna do decembra 2016, koji je napisao bivši britanski agent za kontrašpijunažu kojeg američke obaveštajne službe smatraju pouzdanim izvorom.

Tramp je u nekoliko navrata odbacio izveštaj američkih obaveštajnih službi o navodnoj umešanosti Rusije u izborni tok, koja je prema izveštaju, imala za cilj da pomogne republikansku milijarderu da pobedi demokratsku protivnicu Hilari Klinton.

Kremlj je takođe u nekoliko navrata demantovao te navode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald TrampKonferencija za novinare
Komentari (0)
Dodaj komentar