Pucnjava u Utrehtu: Napadač u bekstvu, moguć terorizam

UTREHT – Najmanje jedna osoba je danas ubijena, a više ranjeno nakon što je za sada nepoznata osoba pucala u tramvaju i nekoliko drugih lokacija u holandskom gradu Utrehtu.

Napadač je u bekstvu, a policijska jedinica za borbu protiv terorizma razmatra mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Koordinator antiterorističke jedinice Piter-Jap Albersberg je izjavio da su sada svi napori usmereni na hvatanje napadača. On nije isključio mogućnost da je bilo više napadača.

Albersberg je naveo da se pucnjava odigrala „na više lokacija“, prenosi Rojters.

„Još mnogo toga je nejasno u ovom trenutku i lokalne vlasti posvećeno rade kako bi se utvrdile sve činjenice“, rekao je on.

Naoružani pripadnici policije su se navodno okupili ispred jedne kuće koja se nalazi u blizini raskrsnice gde je pucano u tramvaju i spremaju se za raciju, prenosi BBC.

U Utrehtu vozovi i tramvaji ne saobraćaju, a pojačana je i bezbednost na aerodromima širom Holandije.

Postoje izveštaji i da je Univerzitet u Utrehtu „pod ključem“ i da se nikome ne dozvoljava da uđe i izađe.

Pucnjava u tramvaju odigrala se oko 10.45 sati po lokalnom vremenu.

„Muškarac je pomahnitalo počeo da puca“, rekao je za portal NU.nl jedan od očevidaca.

Za sada nije poznato koliko je ljudi povređeno.

Ranije je objavljeno da je opasnost od terorizma podignuta na najviši nivo.

Bezbednost je povećana u školama, džamijama i javnom prevozu.

Holandski premijer Mark Rute otkazao je nedeljni koalicioni sastanak zbog situacije u Utrehtu i najavio da će se konsultovati sa timom za krizne situacije i situaciju ocenio kao zabrinjavajuću.

Incident se dogodio u 10.45 po lokalnom vremenu na periferiji Utrehta, a nakon incidenta policija je izašla na lice mesta i blokirala saobraćaj i lokalne ulice.

Policija je preko Tvitera upozorila građane da ne prilaze mestu napada, na skveru 24. oktobar i uspostavila javnu liniju za sva informacije o događaju u Utrehtu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar