Putin: Ako se neko umeša u sukob sledi munjevit odgovor

SANKT PETERBURG – Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da su donete sve odluke o reagovanju Moskve u slučaju da dođe do pretnje strateškoj bezbednosti Rusije.

„Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit“, upozorio je Putin, i istakao da će Moskva u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici, prenosi Sputnjik.

Ruski lider je poručio da su planovi, kako je rekao, ruskih protivnika, da unište zemlju sankcijama, propali.

„Protivnici su dugo vodili ekonomski rat protiv Rusije i uvodili su korak po korak nova i nova ograničenja u vidu sankcija, koristeći razne izgovore, a ponekad i bez izgovora“, rekao je Putin, prenosi agencija TAS S.

Govoreći o ekonomskom stanju zemlje, rekao je da ruska rublja, bankarski sistem, transportni sektor i privreda u celini odolevaju sankcijama koje su uvedene Moskvi i obećao odgovor na pokušaje da se Rusija izoluje.

Rusko ministarstvo finansija očekuje da će se bruto domaći proizvod smanjiti za 8,8 odsto u 2022. godini u svom osnovnom scenariju, ili za 12,4 odsto po konzervativnijem scenariju, pokazano je u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Govoreći o zastrašivanju ruskih novinara, Putin je poručio da je uveren da će ti pokušaji zastrašivanja propasti.

„Ono što želim da kažem i u šta sam potpuno siguran jeste da su ovakvi pokušaji zastrašivanja onih koji rade u medijskom prostoru, zastrašivanja ruskih novinara koji zauzimaju patriotski stav, osuđeni na totalni neuspeh“, rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija je sprečila stvarnu opasnost koja bi se desila na ruskoj teritoriji.

„Moramo jasno da shvatimo da su naši vojnici i oficiri sprečili stvarnu opasnost koja se nadvila nad našom zemljom“, ocenio je Putin.

Dodao je da su vojnici i oficiri „svojom hrabrošću, odlučnošću i herojstvom sprečili masovni sukob koji bi se odvijao na ruskoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar