Putin danas nadzire vezbe ruskih nuklearnih snaga

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin danas će nadgledati vežbe ruskih nuklearnih snaga u sklopu kojih je planirano lansiranje balističkih i krstarećih raketa, javlja agencija Interfaks pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane.

Kako je istaklo rusko ministarstvo odbrane, vežbe strateškog odvraćanja „planirane su unapred radi provere pripremljenosti vojnih komandnih centara, lansirnih borbenih timova, posade borbenih brodova, nosača raketa za izvršavanje dodeljenih misija, kao i pouzdanosti nuklearnog i konvencionalnog oružja“, prenosi ruska agencija TAS S.

Putin će vežbe snaga za strateško odvraćanje nadgledati iz centra za kontrolu situacije Ministarstva odbrane, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Putin će najverovatnije biti u centru za kontrolu situacije. Normalno je da se takve vežbe i probe lansiranja ne mogu održati bez šefa države. Upoznati ste sa čuvenim nuklearnim koferom, crvenim dugmetom i tako dalje“, izjavio je Peskov.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da će učestvovati u nadgledanju vojnih vežbi zajedno sa ruskim predsednikom, prenela je agencija RIA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar