Putin-Makron: Potrebna nova arhitektura evropske bezbednosti

MOSKVA – Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i razgovarali su danas preko video linka o brojnim globalnim izazovima, razvoju bilateralnih odnosa i mogućnostima za rešavanje sukoba u Libiji, Siriji i Ukrajini, kao i da su razmenili gledišta o primeni „nove arhitekture evropske bezbednosti“, izvestio je TAS.

„Putin i Makron složili su se da Rusija i Francuska, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN, imaju posebnu odgovornost za očuvanje mira i bezbednosti u svetu. U tom kontekstu, dvojica lidera saglasili su se da je veoma značajno da se realizuje inicijativa Rusije o organizovanju samita šefova država stalnih članica SB UN“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Makron pozvali strane u Libiji na prekid vatre

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Emanuel Makron pozvali su danas zaraćene strane u Libiji na prekid vatre i povratak za pregovarački sto, saopštio je Kremlj.

Putin i Makron su razgovarali telefonom, preneo je Rojters, podsetivši da su u četvrtak Franucska, Nemačka i Italija takođe pozvale zaraćene strane u Libiju na prekid vatre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar