Putin: Rusija nije odustala od pregovora sa Ukrajinom

MOSKVA – Rusija nije odustala od pregovora sa Ukrajinom i nastavlja da se nada da će sporazumi biti postignuti, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa generaalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

„Bez obzira na to što je vojna operacija u toku mi se i dalje nadamo da ćemo uspeti da postignemo dogovore i na diplomatskom koloseku. Vodimo razgovore, ne odustajemo od njih“, rekao je Putin, prenosi Sputnjik internešnel.

Podsetio je da su delegacije dve zemlje u razgovorima u Istanbulu 29. marta uspele da naprave „prilično znacajan iskorak“, jer ukrajinska strana nije tada vezala zahteve za međunarodnim bezbednosnim garancijama sa pitanjima kao što su „međunarodno priznate granice Ukrajine“.

„Krim, Sevastopolj i republike Donbasa koje je Rusija priznala su izostavljene, doduše sa određenim rezervama“, dodao je Putin.

Putin je rekao da će Moskva uvek podržavati Ujedinjene nacije, jer tu organizaciju smatra univerzalnom institucijom.

„Rusija kao jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i stalna članica Saveta bezbednosti UN uvek je podržavala ovu univerzalnu organizaciju.Verujemo da nije samo univerzalna, već jedinstvena u izvesnom smislu. Nema druge takve organizacije u međunarodnoj zajednici“, rekao je Putin Guterešu, prenosi agencija TAS S.

Ruski predsednik je istakao da Moskva podržava na svaki mogući način principe na kojima su nastale UN, te da će to činiti i dalje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar