Putin telefonom odgovara na pitanja Rusa

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će telefonom odgovarati na pitanja svojih sunarodnika, među kojima ove godine preovlađuju ona vezana za poskupljenje robe široke potrošnje i stanje puteva, a aktuelna tema je i spoljna politika.

Kremlj je razmotrio više od milion pitanja Rusa širom zemlje, od kojih će neka dobiti odgovor putem „Direktne linije“ sa Putinom, koja se sutra organizuje 14. godinu zaredom, a koja predsedniku omogućuje da proceni kakvo je raspoloženje u zemlji i objasni kako spoljnu, tako i domaću politiku, prenosi AP.

Ove godine, više nego u prošlosti, Putin će verovatno morati da posveti prilično vremena odgovorima na pitanja vezana za spoljnu politiku, ocenjuje Dmitrij Trenjin, direktor Karnegijevog centra u Moskvi.

„Rusija je trenutno u ratu na Bliskom istoku. Do sada je bila uspešna, ali su ljudi zabrinuti. Takođe se pitaju šta će se dalje dešavati u Ukrajini“, kaže on.

Rusi mogu da na onlajn portalu ili putem društvenih mreža postavljaju pitanja tokom sedmice uoči telefonskog razgovora sa Putinom, a na dan „Direktne linije“ mogu da telefoniraju, dok je na određenim lokacijama širom zemlje omogućeno i komuniciranje sa predsednikom putem video-linkova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusijaVladimir Putin
Komentari (0)
Dodaj komentar