Putin: Ubistvo ruskog ambasadora — provokacija koja ima cilj (video)

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je provokacijom ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj.

„Saopštenje je stiglo iz Turske, gde je podlo ubijen ruski ambasador… Izvršeni zločin je provokacija usmerena na prekid normalizacije tursko-ruskih odnosa i prekid mirovnog procesa u Siriji“, izjavio je Putin.

On je naglasio da će odgovor biti pojačana borba protiv terorizma. Putin je izjavio da će Rusija poslati u Tursku istražnu grupu radi istrage ubistva Andreja Karlova.

O tome su se dogovorila dvojica predsednika tokom telefonskog razgovora. „Naloženo je da se formira međuresorna radna grupa koja će odmah otputovati u Ankaru radi učešća sa turskim partnerima u istrazi ovog zločina.

Dogovor o tome je postignut tokom razgovara sa predsednikom Turske“, rekao je Vladimir Putin. Ruski lider je zatražio da se pojača bezbednost predstavništava Turske u Rusiji i garancija turske strane da će osigurati bezbednost ruskih diplomatskih misija.

Putin je izrazio saučešće porodici Andreja Karlova i predložio Ministarstvu inostranih poslova da mu posthumno dodeli nagradu, saopštio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Putin i Erdogan hitno razgovarali telefonom

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o ubistvu ruskog ambasadora Andreja Karlova.

Hitan telefonski razgovor usledio je sat vremena nakon što je proglašeno da je ambasador Karlov podlegao povredama, prenose ruski mediji.

(Sputnjik)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

atentatputinruski ambasador
Komentari (0)
Dodaj komentar