Putin upozorava: Svet se približava crvenoj liniji

Svet se približava crvenoj liniji zbog povećanja broja regionalnih konflikata, terorizma, urušavanja sistema kontrole naoružanja i ekonomske nestabilnosti.

Na to je upozorio ruski predsednik Vladimir Putin.

On je primajući akreditive stranih ambasadora izrazio očekivanje da će svetski lideri učestvovati u ceremonijama obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata u maju u Moskvi, kako bi odali počast onima koji su stradali u ratu i ratnim veteranima i da bi ponovo potvrdili posvećenost idealima mira, slobode i pravde. On je napomenuo da je svetski poredak posle rata, koji je sadržan i u Povelji Ujedinjenih nacija, bio baziran upravo na tim idealima, prenosi Tas.

„Nažalost, čovečanstvo se još jednom približava crvenoj liniji zbog porasta broja regionalnih konflikata, rastuće pretnje terorizma i ekstremizma i urušavanja sistema kontrole naoružanja, dok je globalna ekonomska situacija nestabilna“, ocenio je Putin.

Na ceremoniji prijema akreditiva učestvovala su 23 ambasadora, među kojima i diplomate iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Kine, Irana, Iraka, Australije, Nemačke, Grčke i Švedske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

putin
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ratko

    Putin upozorava. Ne preti. Moć koju ima veoma dobro kontroliše.

  • bambi

    Ma mojme mi, samo da ti budes veciti vladar a ovamo malo da mu ga dajes.