Radžapaksa zatražio privremeni boravak na Tajlandu

BANGKOK – Bivši predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa zatražio je ulazak na Tajland radi privremenog boravka, saopštilo je danas tajlandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Radžapaksa je pobegao u Singapur 14. jula nakon nemira izazvanih najgorom ekonomskom krizom u zemlji u poslednjih sedam decenija, nekoliko dana pošto je na hiljade demonstranata upalo u zvaničnu rezidenciju i kancelariju predsednika, preneo je Rojters.

Penzionisani vojni oficir je potom podneo ostavku na mesto predsednika Šri Lanke i tako postao prvi šef države koji je podneo ostavku na polovini mandata.

Očekuje se da će Radžapaksa sutra napustiti Singapur i krenuti u glavni grad Tajlanda Bangkok, rekla su dva izvora, koja nisu želela da budu imenovana.

Portparol tajlandskog Ministarstva spoljnih poslova Tane Sangrat kazao je da Radžapaksa ima diplomatski pasoš koji mu omogućava ulazak u zemlju na 90 dana.

On nije naveo kada Radžapaksa namerava da poseti Tajland.

„Bivši predsednik Šri Lanke želi da boravi na Tajlandu privremeno“, rekao je Sangrat.

On je kazao da ih je Šri Lanka obavestila da bivši predsednik nema nameru da traži politički azil na Tajlandu i da će nakon toga otputovati u drugu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar