Rama o Osmani: Ništa gore od mešanja spoljne i un. politike

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je v.d.predsednika privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani boravila nedavno u Tirani radi propagande i prikupljanja glasova za izbore, kao i da meša unutrašnju i spoljnu politiku.

On je na konferenciji za novinare rekao da Tirana nema problem sa Prištinom, ali da Priština ima problem sama sa sobom.

„Ako mogu da definišem, već neko vreme unutrašnja politika postaje spoljna, a spoljna politika unutrašnja. Ovo je iscrpelo Kosovo. To je problem koji vidim sa velikom zabrinutošću i neprestano sam ga rešavao u svim svojim razgovorima sa liderima na Kosovu“, rekao je Rama, prenosi portal Reporteri.

Govoreći o Osmani on je kazao da ona pokušava da u vezi sa „diplomatskim ratom“ sa Beogradom pređe u drugu dimenziju.

„Rat se ne dobija dolaskom u Tiranu okretanjem noža vulgarnog nacionalnog folklora. Diplomatski rat se odvija na drugi način pre nego što se izbori sloboda. Izjave se ne koriste kao puške, bombe“, rekao je on.

Govoreći o rezoluciji koju je Osmani tražila od albanske skupštine da je usvoji, Rama je rekao da je Albanija do sada usvojila dosta rezolucija.

Osmani je prošle nedelje boravila u trodnevnoj poseti Tirani gde se sastala sa zvaničnicima Albanije i tom prilikom je u parlametu zatražila da Albanija usvoji rezoluciju kojom se osuđuje navodni zločin Srbije na Kosovu.

Mediji su preneli da je Rama tokom njihovog susreta bio prilično uzdržan prema njoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar