Rat JER i AZER: Saldo poginulih vojnika se popeo na 350

MOSKVA – U Nagorno-Karabahu je broj poginulih boraca dostigao 350, saopštila je vojska samoproglašene države, a prenosi ANSA.

Ministarstvo odbrane Nagorno-Karabaha navelo je da je još 30 boraca stradalo u direktnim sukobima sa azerbejdžanskom vojskom u zoni konflikta u Nagorno-Karabaha.

Azerbejdžanske snage granatirale Stepanakert

STEPANAKERT – Azerbejdžanske snage granatirale su Stepanakert u Nagorno-Karabahu nakon jutarnje pauze i u gradu se čuje vazdušna sirena.

Kako javlja dopisnik TAS S-a sa lica mesta, ukupno se čulo šest eksplozija.

Oko 30 raketa pogodilo Stepanakert, grad bez struje

STEPANAKERT, – U Stepanakertu, prestonici Nagorno-Karabaha, noćas su se čule eksplozije oko 30 raketa, a jermenski zvaničnici za napad optužuju vojsku Azerbejdžana.

U napadima je delimično oštećena infrastruktura tako da delovi grada nemaju struju.

Jermenija: Oborena dva azerbejdžanska drona

JEREVAN – Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da su oborena dva azerbejdžanska drona u Nagorno-Karabahu.

„Na južnom pravcu fronta uništena su dva protivnička drona“, napisala je portparol ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan na Fejsbuku, prenosi RIA Novosti.

Jerevan: Značajni gubici na azerbejdžanskoj strani

JEREVAN – Predstavnik jermenskog ministarstva odbrane Artsun Hovhanisjan rekao je u sredu da je do danas u podne ubijeno između 260 i 280 vojnika na azerbejdžanskoj strani, a da je taj broj značajno porastao posle podneva.

„Do podneva neprijatelj je pretrpeo gubitke od 260 do 280 ljudi, što uključuje pripadnike regularne vojske i teroriste“, rekao je Hovhanisjan na konferenciji za novinare.

Sarkisijan:Turska učestvuje u etničkom čišćenju u N.Karabahu

JEREVAN – Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan optužio je Tursku da na strani Azerbejdžana direktno učestvuje u sukobima i etničkom čišćenju Jermena u Nagorno Karabahu.

„Sukob koji je izbio 27. septembra nije lokalnog karaktera kao što je to bilo ranije, u prošlosti. Ovo sada je pravi rat za koji su se Azerbejdžan i Turska dugo pripremali. Osim toga, Azerbejdžan i Nagorno Karabah imaju različite poglede na prirodu ovog konflikta“, rekao je u sredu Sarkisijan, prenela je agencija Armenpres.

Pašinjan i Alijev kažu da se zalažu za prekid sukoba

MOSKVA – Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da pitanje Nagorno-Karabaha ne može da se reši nasiljem i pozvao međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost tog regiona u sastavu Azerbejdžana sa većinskim jermenskim stanovništvom.

Istovremeno, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev kaže da primirje u Nagorno-Karabahu gde već 11 dana traju sukobi, ne može biti unilateralno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar