Razočarani, ali ne i iznenađeni reakcijom Rusije

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da je razočaran neprijateljskom reakcijom Rusije na američke raketne napade na Siriju, ali je dodao da čvrsta podrška Rusije sirijskom režimu nije iznenađujuća.

„Razočaran sam takvim odgovorom Rusa jer on ukazuje na njihovu kontinuiranu podršku Asadovom režimu“, rekao je Tilerson, koji bi trebalo da naredne sedmice otputuje u Moskvu, prenosi AFP.

On je dodao da takva reakcija posebno pokazuje da Kremlj „kontinuirano podržava režim koji izvodi takve vrste užasnih napada na sopstveni narod“.

„Mislim da je to veoma razočaravajuće, ali nažalost moram reći da uopšte ne iznenađuje“, rekao je američki državni sekretar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

reakcija RusijeTilerson
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Licemeri, gde su dokazi, oh izvinite rekli su vam vasi vrli obavestajci CIA i ini da je to Sirijska armija. Kad ono a tamo vi u saradnji sa Daesom ili ti ISIS organizacijom surujete i pravite ovakve tarapane kako biste gadjali legitimnu vojsku legitimno izabranog predsednika i medjunarodno priznatu drzavu Siriju. Doci cete i vi na red sve se vidi sve se cuje i mnogo toga se zna i odavno je svaki vas scenario procitan jednino nije bilo snage da vam se kaze dosta. Sada imate dve nacije, velike, snazne koje vam kazu bilo bi lepo da se vratite u svoje dvoriste. Mislim da cete ih poslusati ako ne danas sutra sigurno.

  • batamrca

    najgori moguci ljigavci,lazovi,spletkarosi,ste vi ameri pobili ste ceo narod napali srbiju i mnoge druge idiotska nacija ste sa izuzetkom ima i medju vama ljudi nrmlni ace bog stici ce i vas kazna jednom