RT: Tviter tražio milione dolara za reklamiranje

Kompanija Tviter je vršila pritisak na rusku državnu televiziju Raša tudej (RT) da potroši milione dolara na reklamiranje uoči prošlogodišnjih predsedničkih izbora u SAD, saopšteno je danas iz te medijske kuće.

Tviter, čije je sedište u San Francisku, juče je doneo odluku da zabrani reklame sa naloga ruskih medija RT i Sputnjik zbog navodne umešanosti tih medija u američke izbore.

RT je odgovorio objavljivanjem delova ponude Tvitera iz aprila prošle godine u kojoj se toj ruskoj televiziju nudi da uloži milione dolara u oglašavanje.

Glavna i odgovorna urednica RT Margarita Simonjan rekla je da je RT odbila ponudu Tvitera.  Ona je dodala da se nada da generalni direktor Tvitera Džek Dorsi „neće zaboraviti“ na taj predlog kada bude svedočio pred Kongresom sledeće nedelje.

Tviter će se pridružiti kompanijama Gugl (Google) i Fejsbuk u svedočenju pred američkim poslanicima o navodnom mešanju Rusije u američke izbore 2016. Kompanija iz San Franciska takodje je saopštila da će ove nedelje objaviti više informacija o političkim oglasima.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva žali što je Tviter „postao žrtva dubokih predrasuda prema ruskim medijima“ i dodao da je diskriminacija njegovih klijenata „zabrinjavajuća“.

Peskov je izrazio nadu da će Tviter uvideti da se aktivnosti ruskih medija ne mogu da se smatraju mešanjem u američke izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar