Rumunija pozdravila najavu Bajdena o razmeštanju snaga

BUKUREŠT – Rumunski ministar odbrane Vasile Dinču je, u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom, pozdravio je najavu američkog predsednika DŽoa Bajdena u vezi sa odlučnošću SAD da razmesti dodatne snage u istočnoj Evropi.

Rumunski ministar je pozdravio i američku podršku bezbednosti i odbrani Rumunije, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane, a prenosi agencija Ađerpres.

Ministar Dinču je naglasio neophodnost konsolidovanja savezničkih pozicija na čitavom istočnom krilu NATO-a, posebno u crnomorskom regionu, kao odbrambene formule za obezbeđenje bezbednosti saveznika i obeshrabrivanje agresivnih akcija.

„U tom smislu, izražena je potreba, veća nego ikad, za koherentnim, jedinstvenim i uravnoteženim pristupom u okviru prisustva Alijanse na istočnom krilu“, saopštilo je rumunsko ministarstvo.

Dvojica zvaničnika su razgovarala o razvoju bezbednosne situacije u regionu Crnog mora, položaju NATO-a na istočnom krilu, kao i o širenju američkog prisustva u regionu, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar