Rusija demonstrirala borbenu sposobnost vojnim atašeima

MOSKVA – Ruski vojni specijalisti demonstrirali su borbene sposobnosti protivavionskih raketnih sistema S-400 i topovsko-raketnog sistema zemlja-vazduh Pancir-S, vojnim atašeima iz 52 zemlje, na poligonu Ašuluk u južnoj Astrahanskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Oko 80 predstavnika vojnog-diplomatskog kora iz 52 zemlje ZND, Azije, Afrike, Evrope i Latinske Amerike akreditovanih u Rusiji posetilo je poligon Ašuluk Centra za borbenu obuku i borbeno zapošljavanje Vazduhoplovnih snaga u Astrahanskoj oblasti, saopštilo je rusko ministarstvo, preneo je Tas s.

Predstavnicima stranih država pokazane su borbene sposobnosti raketnih sistema zemlje-vazduha velikog dometa S-400 Triumf, kao i protivavionskih raketnih sistema Pancir-S za otkrivanje i uklanjanje vazdušnih ciljeva u praksi, navelo je Ministarstvo.

Tokom takticke vežbe koja se sastojala od tri faze, strani vojni atašei su sagledali specifičnosti organizovanja PVO radi odbijanja fiktivnih raketa i vazdušnih udara, stoji u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar