Rusija objavila snimak povlačenja, Amerikanci tvrde da je sve laž (video)

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video snimak na kome se vidi kako se trupe i vojna oprema tenkovske armije Zapadnog vojnog okruga vraćaju u svoje baze za stalno razmeštanje posle završenih vežbi.

Rusko ministarstvo je saopštilo da će tenkovi i oklopna vozila putovati oko 1.000 kilometara železnicom, prenosi agencija Rojters.

Zapadne zemlje upozorile su juče na pojačano rusko vojno prisustvo na granicama Ukrajine, što je, kako tvrde, u suprotnosti sa insistiranjem Moskve na povlačenju trupa.

„Tvrdnje o povlačenju lažne, imaju 7.000 vojnika više“

Sjedinjene Države ne veruju u tvrdnju Rusije da povlači trupe sa ukrajinske granice i sumnjaju da je Moskva povećala svoje prisustvo za čak 7.000 vojnika, izjavio je jedan visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

“Juče je ruska vlada saopštila da povlači trupe sa granice sa Ukrajinom. Ali sada znamo da je to bilo lažna tvrdnja”, rekao je taj zvaničnik novinarima ne iznoseći međutim dodatne detalje ili dokaze, prenosi agencija Rojters.

Visoki zvaničnik navodi i da je Rusija javno tvrdila da se angažuje u diplomatiji i da je iznela tvrdnje o “deeskalaciji” dok se “privatno mobiliše za rat”.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je juče da se ruske snage povlače nakon održavanja vojnih vežbi u blizini Ukrajine i objavilo video na kojem se vidi kako snage napuštaju poluostrvo Krim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

povlacenjerusijasadvojska
Komentari (0)
Dodaj komentar