Rusija: U toku napori za infrastrukturnu obnovu Donbasa

MOSKVA – Rusija je danas saopštila da u samoproglašenim Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, na istoku Ukrajine, sprovodi velike infrastrukturne radove u cilju njihove obnove nakon ratnih dejstava.

„U toku su veliki napori na obnovi, u Donbas masovno pristižu građevinski radnici“, izjavio je prvi zamenik šefa Komiteta Državne dume za ZND, Evroazijske integracije i odnose sa sunarodnicima Viktor Vodolacki, prenosi TAS S.

„Oni obnavljaju mostove, puteve, prave se budžeti za obnovljanje škola, vrtića i bolnica koje su uništili nacionalisti, koji su na prvom mestu gađali objekte civilne infrastrukture. Hiljade građevinara već radi u LNR i DPR“, rekao je Vodolacki.

On je još naveo da ruski regioni uzimaju delove oblasti Donbasa pod svoje pokroviteljstvo i šalju svoje ljude koji učestvuju u njihovoj obnovi, navodi TAS S.

Sef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je u nedelju da je „oslobođenje Donbasa bezuslovni prioritet u toku ruske specijalne operacije u Ukrajini“.

„Oslobođenje Donjecke i Luganske oblasti, koje je Ruska Federacija priznala kao nezavisne države, je apsolutni prioritet“, rekao je Lavrov u intervjuu francuskom TV kanalu TF1, prenela je agencija RIA Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar