Rusija uvela nove sankcije Ukrajini

MOSKVA – Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov, šef direktorata obaveštajne agencije ukrajinskog ministarstva odbrane Vasilij Burba i ukrajinski zamenik ministra unutrašnjih poslova Sergej Jarovoj stavljeni su na listu pojedinaca kojima je Rusija uvela sankcije.

Na toj listi već se nalaze pojedini poslanici vladajućeg bloka Petra Porošenka – stranke Samopomoć i zvaničnici, a lista je objavljena na veb stranici ruske Vlade, prenosi Tas s.

Na listi se nalaze i opozicioni političari Boris Kolešnjikov, vadim Novinski, Aleksandar Vilkul i Mihail Dobkin.

Ukupan broj Ukrajinaca koji se nalaze na listi ruskih sankcija je 576.

Ranije danas ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz kojim se proširuje lista ukrajinaca i pravnih entiteta koji su obuhvaćeni sankcijama.

Kontra sankcije koje je uvela Rusija podrazumevaju zamrzavanje nenovčanih sredstava, bedokumentarnih hartija od vrednosti i imovine u Rusiji i zabranu prebacivanja fondova van Rusije.

Kako se navodi, cilj najnovijih sankcija prema ukrajinskim građanima i kompanijama je suprotstavljanje neprijateljskim akcijama Kijeva protiv ruskih građana i kompanija i mogu biti ukinute ako Ukrajina ukine svoje sankcije, saopštila je ranije ruska vlada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sankcije
Komentari (0)
Dodaj komentar