Ruske vlasti: Borci iz Sirije i Libije u Nagorno-Karabahu

Borci iz Sirije i Libije rasporedjeni su po konfliktnoj zoni Nagorno-Karabaha gde se četiri dana vode borbe, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Borci ilegalnih oružanih grupa iz Sirije i Libije rasporedjuju se po konfliktnoj zoni Nagorno-Karabaha kako bi učestvovali u borbama“, navodi se u saopštenju i dodaje da je Rusija „duboko zabrinuta tim postupkom koji može da izazove pooštravanje tenzija u konfliktu“.

Rusija je pozvala sve strane da preduzmu efikasne mere kako bi sprečile upotrebu terorista i stranih plaćenika u konfliktu i zatražila njihovo neposredno povlačenje sa tog područja.

Jermenija je optužila Tursku, koja podržava Azerbejdžan, da šalje plaćenike u Nagorno-Karabah. Azerbejdžan je demantovao te optužbe navodeći da Jerevan to upravo radi.

Novi sukob Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha izbio je u nedelju i od tada je poginulo više od 100 ljudi, a ranjene su stotine. Borbe su nastavljene i danas.

Jermenija i Azerbejdžan se decenijama bore oko Nagorno-Karabaha, oblasti s većinskim jermenskim stanovništvom koja je tokom sovjetske ere pripojena Azerbejdžanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar