Ruski napadi u Siriji miniraju mirno rešenje

Ruski vazdušni napadi u Siriji na čijoj su meti uglavnom opozicione grupe u Siriji „miniraju napore za mirno rešenje“ konflikta, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

„Takodje, jačanje ruskog prisustva, njene akcije iz vazduha u Siriji utiču na porast tenzija i krše turski vazdušni prostor”, rekao je Stoltenberg po dolasku na sastanak ministara odbrane Evropske unije u Amsterdamu.  

On je dodao da je situacija „izazov za NATO zbog kršenja vazdušnog prostora NATO“.

Generalni sekretar NATO rekao je da značajno jačanje vojnog prisustva Rusije u Siriji i na istoku Sredozemlja utiče na „stratešku ravnotežu“ u regionu.  

„NATO podržava napore u iznalaženju političkog rešenja krize u Siriji“, dodao je Stoltenberg.

Hiljade Sirijaca koje beže iz Alepa od boraca pristalica predsednika Bašara el-Asada i ruskih vazdušnih napada stigle su danas do sirijsko-turske granice, saopštila je Ankara.   

Savet bezbednosti UN danas će održati konsultacije o Siriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Jovanče

    Smeta im što ne mogu da kradu naftu iz Iraka, a pogotovo iz Sirije. Što god oni rade, bilo to nepridržavanje povelje U.N, izazivanje ratova, pokretanje radikalnih poteza u nekim državama, to je za njih ispravno. E sad se Rusija, i to jedina, istinski bori protiv terorista i takozvane te ISIl države, koju su Amerika i Nato stvorili, i to im smeta u njihovim ličnim interesima, pa svašta iznalaze i svake neistine i nebuloze iznose protiv Rusije, mada im je to sve džabe. Svijet nije lud i slep. Sve se vidi a i zna!

  • batamrca

    „NATO podržava napore u iznalaženju političkog rešenja krize u Siriji“, dodao je Stoltenberg. Ala ste lažovi da vam nema ravnih, i Srbiju ste tako isto branili, licomeri belosvetski.