Ruski pisac Prilepin povređen u eksploziji podmetnute bombe, jedna osoba poginula

Ruski pisac Zahar Prilepin, koji podržava ruski napad na Ukrajinu, povređen je danas u eksploziji kola u Rusiji, javilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Prema preliminarnim informacijama jedna osoba je poginula u eksploziji, a pisac Zahar Prilepin koji se nalazio u kolima je povređen“, navelo je Ministarstvo u saopštenju za medije precizirajući da se incident dogodio u oblasti Nižnji Novgorod.

Ruska agencija TASS javila je da je Prilepinov automobil dignut u vazduh u oblasti Nižnjeg Novgoroda, a da je prema preliminarnim podacima, na dno automobila postavljena eksplozivna naprava.

Kako TASS navodi, piščev vozač je poginuo a sam Prilepin je povređen, dok, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bilo drugih žrtava.

Pres služba pisca dala je uveravanja da je on u redu, da je hospitalizovan sa povredama obe noge, ali da je pri svesti.

TASS prenosi i da je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da je Vašington stvorio još jednu terorističku ćeliju kijevskog režima. Agencija je dodala da za sada nema zvaničnih informacija o umešanosti ukrajinskih vlasti u eksploziju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar