S. Makedonija: Ambasadorka Jovanović stupila na dužnost

SKOPLJE – Ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji, Nevena Jovanović, predala je danas akreditivna pisma predsedniku Severne Makedonije Stevu Pendarovskom, čime je i zvanično stupila na dužnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasadorka Jovanović je predsedniku Pendarovskom i svim građanima Severne Makedonije prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najbolje želje za sveukupni prosperitet i svestrani razvoj naših bilateralnih odnosa.

Jovanović je naglasila da Srbija posebnu pažnju poklanja odnosima sa Severnom Makedonijom, kao jednim od najbližih suseda i izrazila spremnost da radi na daljem jačanju i unapređenju saradnje u svim oblastima.

Ona je istakla da su naše dve zemlje povezane snažnim kulturno-istorijskim vezama, ukazavši na to da su Srbi koji žive u Severnoj Makedoniji i Makedonci koji žive u Srbiji, dodatni most koji nas svakodnevno spaja.

Prema njenim rečima, Srbija i Severna Makedonija se zajednički zalažu za dugoročnu stabilnost regiona prvenstveno kroz ekonomsko povezivanje.

Jovanović je naglasila da Srbija podržava Severnu Makedoniju u njenim evropskim aspiracijama, ističući da je čitavom regionu mesto u Evropskoj uniji, kao prostoru kome geografski, istorijski i kulturno pripadamo.

Na ceremoniji predaje akreditivnih pisama, predsednik Pendarovski naglasio je da su dve prijateljske zemlje i dva naroda povezani dugogodišnjim tradicionalnim prijateljstvom, bliskim kulturnim vezama i intenzivnom saradnjom u mnogim oblastima od obostranog interesa.

Predsednik Panderovski je rekao da je visok nivo bilateralnih odnosa potvrdila i bliska saradnja tokom humanitarne krize izazvane pandemijom Kovid-19.

Takođe, Panderovski je istakao da očekuje da će dve prijateljske zemlje iskoristiti sve potencijale i dati prioritet saradnji na konkretnim bilateralnim i regionalnim projektima, u ekonomiji i trgovini, investicijama, infrastrukturi, energetici, kao i u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar