S. Makedonija od danas potpuno vojno integrisana u NATO

SKOPLJE – Severna Makedonija će današnjim potpisivanjem zajedničke deklaracije sa NATO-om zvanično završiti proces svoje vojne integracije u komandne strukture i u strukturu snaga Alijanse.

U tom cilju, u Severnoj Makedoniji će danas boraviti i komandant Vrhovne savezničke komande NATO-a za transformaciju general Filip Lavinj, prenosi makedonska agencija MIA.

Kako se navodi u saopštenju Generalštaba i Ministarstva odbrane Severne Makedonije, tema zvaničnih razgovora će pored završetka procesa vojnih integracija u strukture NATO, biti i aktivnosti u procesu transformacije i modernizacije kopnene vojske radi ispunjenja ciljeva NATO-a i upoznavanje sa planiranim vežbama kopnene vojske u narednom periodu.

Nakon sastanaka u Ministarstvu odbrane i Generalštabu, general Filip Lavinj sastaće se sa predsednikom vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevim, nakon čega će se sastati sa predsednikom Severne Makedonije i vrhovnim komandantom Oružanih snaga Stevom Pendarovskim, kada će biti održana ceremonija potpisivanja zajedničke deklaracije za integraciju Republike Severne Makedonije u strukture NATO.

Nakon ceremonije će uslediti potpisivanje zajedničke deklaracije između generala Filipa Lavinja i Vaska Gurčinovskog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar