SAD: Dijalog voditi u dobroj veri, a ne zapaljivom retorikom

SARAJEVO – SAD od političkih lidera BiH očekuje da ispune svoje obaveze za unapređenje ključnih reformi i da vode dijalog u dobroj veri, a ne zapaljivom retorikom i maksimalističkim zahtevima, saopšteno je danas iz američke Ambasade u Sarajevu.

To poboljšava usluge, donosi radna mesta i jača poverenje građana BiH u njihovu vladu, rekao je u razgovoru sa političkim liderima BiH savetnik u Stejt departmentu Derek Kolet.

Kolet je ponovo potvrdio poruku američkog državnog sekretara Entoni Blinkena, istakavši snažnu podršku Amerike suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

„BiH ima prostor u ovoj neizbornoj godini za sprovođenje izbornih reformi, uključujući ograničenu ustavnu reformu za sprovođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava, izmene izbornog zakona radi rešavanja presuda Ustavnog suda BiH i tehničke reforme za jačanje izbornog integriteta“, stoji u saopštenju objavljenom na tviter nalogu Ambasade.

Te se reforme, navodi se, ne odnose samo na sprovođenje pravno obavezujućih sudskih presuda kako bi se osigurala veća jednakost, već i na ublažavanje prevara i osiguranje da građani mogu svoje vođe da smatraju odgovornima za korupciju i loše upravljanje – sve ključne mere zaštite za izgradnju jače demokratije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar