SAD podigle u vazduh avion „sudnjeg dana“

SAD su podigle u vazduh avion E-4B „Najtvoč“, poznatiji kao avion „sudnjeg dana“, objavio je resurs za praćenje aviona „Civmiler“.

Na karti koju je portal objavio vidi se da se letelica nalazi iznad države Indijana.

​E-4B je dobio naziv „Sudnji dan“, jer se može iskoristiti kao komandni štab u uslovima nuklearnog sukoba, ukoliko su kopnene strukture kontrole uništene ili oštećene.

Avion može da leti čitavu nedelju pod uslovom da dopunjava gorivo u vazduhu. Oprema instalirana na E-4B je zaštićena od štetnih faktora atomske eksplozije.

Zasad nema informacija zašto je avion podignut u vazduh. Ranije su mediji izveštavali da E-4B prati predsednika tokom nekih putovanja u inostranstvo, kao i ađutanta sa „nuklearnim koferom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionsudnji dan
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • milan

    Koje su to idioti.Mislim na Klintonove. Amerikanci ne postoje .Jer dobro se zna kako su otisli kriminalci i prostitutke iz zapadnih zemalja Evrope.Porobili i pobili Indijance onda se ti hostapleri proglasili za amerikance. Posle dugog vremena pojavio se Klinton koji se kleo na sudu i ispred biblije(koji vernik) da nista nije imao sa Monikom Lewinski …ali nakon nekoliko dana priznao da mu je malo popusila.Od tog dana ti takozvani“amerikanci“ postali su Klintoni. Danas u svetu je sinonim za lazu Klinton.Takva je genetika tih prokletih zapadnih divljaka.Oni se radjaju,zive i umiru u lazi.Koj bedan zivot.

  • Balkan

    Neko voli spektakle kao u filmovima.