SAD: Produženje obaveze nošenja maski u javnom prevozu

VAŠINGTON – Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena potvrdila je da planira produženje mere protiv kovid-19, prema kojoj su putnici obavezni da nose zaštitne maske u javnom prevozu, kao i na aerodromima i železničkim stanicama, do 18. januara.

Portparol američke Uprave za bezbednost saobraćaja (TSA) potvrdio je u utorak produžetak i naglasio da je svrha te direktive da se smanji širenje kovid-19 u javnom prevozu, prenosi Rojters.

Velike američke aviokompanije obaveštene su o planiranom produženju mera, koje su trenutno na snazi do 13. septembra, a najveći razlog za njihovo važenje i posle tog roka je veoma prenosiva delta varijanta virusa, zbog koje je prevoz i dalje potencijalno rizičan, posebno za nevakcinisane osobe.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada američke aviokompanije razmatraju da li će od svih zaposlenih tražiti da budu vakcinisani protiv kovid-19, a Kanada je prošle nedelje saopštila da se planira uvođenje mera kojima se od svih putnika u avio saobraćaju zahteva obavezna vakcinacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar