SafeJournalists: Istraziti napad na albanskog novinara Docija

TIRANA – SafeJournalists mreža osudila je danas napad na albanskog novinara Adriatika Docija u Tirani i pozvala nadležne organe da što pre identifikuju i adekvatno sankcionišu počinioce.

Iz ove mreže koja, kako se navodi u saopštenju, predstavlja više od 8.200 medijskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu, poručili su da će obavestiti relevantne nacionalne i međunarodne zainteresovane strane o ovom slucaju i naglasili da rad novinara nikada ne sme biti razlog za napad.

Kako su preneli albanski mediji, Doci, inače poznat po istraživačkim tekstovima koje je pisao za Report TV i Škiptarja.com, fizički je napadnut 13. novembra u Tirani, kada ga je nepoznata osoba udarila s leđa pesnicom i tvrdim predmetom u blizini njegovog stana i pobegla, prenose albanski mediji.

Doci je rekao da veruje da je napad vezan za njegov rad.

SafeJournalists mreža je regionalna platforma koja se zalaže za slobodu i bezbednost medija, a kako se navodi u saopštenju, čine je i Udruženje novinara tzv. Kosova, Udruženje novinara Severne Makedonije, Udruženje BH novinara, Hrvatsko novinarsko društvo, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Sindikat medija Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar