Šalaj Bobrovnicki: Borbena gotovost mora biti najbolja u svakom trenutku

BUDIMPEŠTA – Mađarski ministar odbrane Kristof Šalaj Bobrovnicki izjavio je danas da borbena gotovost mađarskih oružanih snaga mora biti najbolja u svakom trenutku.

U video poruci objavljenoj na Fejsbuku, on je rekao da je postavljanje mladih oficira i podoficira na komandne položaje neophodno za unapređenje borbene gotovosti oružanih snaga, preneo je MTI.

Oficiri sa savremenom obukom, međunarodnim iskustvom i znanjem stranih jezika neophodni su za rukovanje najsavremenijom, digitalnom opremom koju dobijaju oružane snage, kazao je Šalaj Bobrovnicki.
Isti takvi ljudi potrebni su za primenu borbenih tehnika koje se mogu naučiti u savremenim sukobima, dodao je on.
Komandanti, takođe, moraju da budu u vrhunskoj fizičkoj formi kako bi bili sigurni da mogu da drže korak sa svojim trupama, rekao je on.

Šalaj-Bobrovnicki je napomenuo da su oružane snage preuzele isporuku oklopnih vozila Leopard i Links i da će ove godine dobiti radarske sisteme kakve koristi izraelska Gvozdena kupola za protivvazdušnu odbranu.
On je kazao da 10-odišnji plan za oružane snage ima za cilj da u Mađarsku donese najnovije tehnologije svetske klase.

Šalaj-Bobrovnicki je priznao da Mađarska može da se osloni na podršku NATO, ali je rekao da zemlja mora biti u stanju da odbrani svoje granice ili bar da pokaže dovoljno snage za odvraćanje da spreči bezbednosne pretnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar