Saldo: Preraspoređivanje ruskih trupa bila je teška odluka

MOSKVA – Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo izjavio je danas na sastanku sa delegacijom iz frakcije Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) u Državnoj dumi, da je preraspoređivanje ruskih trupa na levu obalu Dnjepra bila teška odluka.

Istovremeno, on je dodao da će u budućnosti biti ponovo preuzeta kontrola nad čitavom teritorijom novih ruskih regiona, preneo je TAS S.

„Ponovo je naša zemlja, natopljena krvlju mnogih generacija, u previranju. Ponovo moramo da donosimo teške odluke. Ali znamo sigurno: pravda će biti zadovoljena, jer se za nju vredi boriti. I znamo sigurno da ono što radimo radimo za pravedan cilj“, istakao je Saldo, prenela je pres služba LDPR.

On je naveo da je pravi razlog imperativ za donošenje odluka koje bi omogućile vraćanje kontrole nad čitavom teritorijom novih ruskih regiona u budućnosti.

„Ljudi koji ovde žive nadaju se ovome. Oni veruju u to“, dodao je Saldo.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je 9. novembra komandantu ruske vojske u Ukrajini generalu Sergeju Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na levu obalu Dnjepra u pravcu Hersona.

Šojgu je rekao da su život i zdravlje ruskog vojnog osoblja uvek prioritet, te da se mora uzeti u obzir i opasnost po civilno stanovništvo, prenele su RIA Novosti.

Prethodno je Surovikin predložio Šojguu organizovanje odbrane duž leve obale Dnjepra u pravcu Hersona.

Surovikin je rekao da je to „veoma teška odluka“, ali je dodao da će tim manevrom biti oslobođen deo snaga i sredstava koji će biti upotrebljeni za aktivna dejstva na drugim pravcima, uključujući ofanzivna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar