Sara Netanijahu se nagodila u slučaju „ketering“

JERUSALIM – Supruga premijera Benjamina Netanjahua, Sara, potpisala je jutros sporazum o priznanju krivice sa državnim tužiocima u predmetu koji se odnosi na optužbe za ilegalno korišćenje usluga keteringa u rezidenciji premijera.

Sporazumom, koji će biti predstavljen tokom dana u sudu u Jerusalimu, Netanijahuova je izbegla optužnicu za prevaru, ali je priznala manji prestup, preneo je dnevnik „Tajms of Izrael“

Ona će platiti 55.000 novih izraelskih šekela (15.210 dolara) kazne od čega 10.000 novih izraelskih šekela (2.765 dolara) kao novcanu kaznu, a ostatak će biti vraćen državi.

Pre godinu dana Sara Netanijahu i Ezra Saidof, bivši zamenik generalnog direktora premijerovog kabineta su optuženi za prevaru i zloupotrebu poverenja za to što su potrošili 100.000 dolara državnih fondova na jela iz skupih restorana iako je u rezidenciji bio kuvar.

Ukoliko je kuvar prisutan u rezidenciji nije dozvoljeno poručivanje jela.

Njih dvoje su navodno pogrešno predstavili prisustvo šefa kuhinje od septembra 2010. do marta 2013. godine, kako bi izvršili potraživanja državnih sredstava za naručivanje obroka.

Kao deo sporazuma o priznanju krivice, Saidof je, kao i Netanijahuova, priznao manji prekršaj i složio se da plati 10.000 novih izraelskih šekela (2.765 dolara).

Izraelski vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit je od početka nastojao da izbegne suđenje, sačinivši predlog za izjašnjavanje o krivici za Netanjahuovu čak i pre objavljivanja optužbe.

Taj dogovor nikada nije video svetlo dana, a pregovori su trajali mesecima.

Suđenje Sari Netanijahu odvojeno je od optužbi sa kojima se suočava njen suprug Benjamin Netanijahu vezanih za sumnje da je prihvatio nezakonite poklone, mito i pokušao da organizuje usluge za medijske barone u zamenu za pozitivno izveštavanje.

Sara Netanijahu je bila osumnjičena u jednom od tih slučajeva, ali tužioci nisu preporučili da bude optužena.

Netanjahuovi su negirali da su bilo šta loše učinili.

Oni kažu da su žrtve političkog „lova na veštice“ koji predvode neprijateljski levicarski mediji i sudovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar