Saradnici Navaljnog traže dokaz da je on zdrav

MOSKVA – Saradnici uhapšenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog saopštili su danas da žele dokaz da je Navaljni zdrav, a nakon što njegovim advokatima nije dozvoljeno da stupe u kontakt sa njim i nakon što je ruska zatvorska služba saopštila da je njegovo stanje zadovoljavajuće.

Blizak saradnik Navaljnog Leonid Volkov rekao je da on od prošle nedelje oseća jake bolove u leđima zbog čega ne može da stoji, a da su mu za bol data samo dva brufena, prenosi Rojters.

„Sada smo stvarno zabrinuti. Čak ni Savezna zatvorska služba ne može stanje Navaljnog da nazove dobrim“, objavljeno je na Tviteru njegove Fondacije za borbu protiv koruupcije.

U otvorenom pismu, koje je potpisalo oko 160 javnih ličnosti, među kojima su pisci, muzičari, reditelji zahteva se da se advokatima dozvoli pristup Navaljnom, te da imaju osnova da brinu za njegovo zdravlje i život.

Navaljni je uhapšen pre meseca dana i osuđen je na dve i po godine zatvora, a nakon što se iz Nemačke vratio u Rusiju gde se oporavljao od navodnog trovanja novičokom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar