Saučešče građanima Strazbura za žrtve terorističkog napada

STRAZBUR – Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland izrazio je saučešće građanima Strazbura, kao i solidarnost sa Francuskom povodom terorističkog napada u kojem su juče ubijene tri osobe, a 13 je povređeno.

„Dozvolite mi da izrazim moju punu podršku francuskim vlastima koje nastavljaju da rade sve što mogu da zaštite ljude koji ovde žive, međunarodnoj zajednici i građanima širom Evrope koji dolaze da posete ovo istorijsko mesto“, navedeno je u saopštenju Kanceraije za medije Saveta Evrope.

Kako je naveo Jagland, u momentu kad se pomislilo da broj terorističkih napada opada jučerašnje ubistvo služi kao bolno upozorenje da pretnja terorizmom u Evropi ostaje akutna i da napadi mogu da se dogode bilo kad.

„Zbog toga moramo da budemo jasni i odlučni u našoj borbi protiv terorizma i uzrocima terorizma“, poručio je Jagland, dodajući da ono je to što radi Savet Evrope kako bi se sprečila radikalizacija važno, kao i borba protiv ekstremizma.

U centru Strazbura, u blizini Božićnog vašara, u utorak uveče došlo je do oružanog napada u kojem su ubijene tri osobe, a 13 ljudi ranjeno, među kojima šestoro teško, dok je napadač u bekstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar