Sberbanka, Alfa-bank, Medvedev na meti sankcija SAD

VAŠINGTON – Američka administracija je uvela sankcije ruskoj Sberbanci i Alfa-banci, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik američke vlade.

„Kao što znate, hteli smo da izazovemo finansijski šok tako što smo odsekli ruske najveće banke i centralnu banku da obavljaju bilo kakve poslove sa SAD, a zamrzli smo im svu imovinu koja je u dodiru sa američkim finansijskim sistemom ili našim saveznicima. Danas smo drastično pojačali finansijski šok tako što smo uveli sankcije najvećoj ruskoj finansijskoj instituciji, Sberbanci, i najvećoj privatnoj ruskoj banci, Alfa-banci“, kazao je zvaničnik, preneo je TAS S.

Osim ćerkama predsednika Rusije Vladimira Putina i porodice ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, na udaru sankcija su se našli i premijer Rusije Mihail Mišustin i zamenik Ruskog bezbednosnog saveta Dmitri Medvedev, istakla je Bela kuća.

„Sankcije su uvedene ruskoj eliti i članovima njihovih porodica, uključujući i punoletnu decu Vladimira Putina, ćerki i supruzi Lavrova, članovima Ruskog bezbednosnog saveta, kao i bivšem premijeru Dmitriju Medvedevu i premijeru Mihailu Mišustinu“, dodala je Bela kuća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar