SDT formirao krivični predmet zbog Spajićeve emisije obveznica

PODGORICA – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore formiralo je krivični predmet povodom realizovane emisije obveznica koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. godini, potvrđeno je danas podgoričkim Vijestima u SDT-u.

Kako je objašnjeno, ovaj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava poslanika Nebojše Medojevića i NVO „Montenegro International“ protiv tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

„S tim prijavama je spojena i krivična prijava sadašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića, podneta 27. februara ove godine. U toku je izviđaj i prikupljaju se obaveštenja, dokazi i podaci potrebni za donošenje odluke“, rečeno je iz SDT-a.

Milojko Spajić je lider neparlametarnog Pokreta Evropa sad. Bio je kandidat za predsednika Crne Gore, ali je Državna izborna komisija odbila njegovu kandidaturu. Umesto njega PES je predložio zamenik tog pokreta Jakova Milatovića, koji je ušao u drugi krug predsedničkih izbora, kada će 2. aprila odmeriti snage sa kandidatom DPS Milom Đukanovićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar