Sednica Skupštine Crne Gore 28. aprila na Cetinju

PODGORICA – Poslanici Skupštini Crne Gore, njih 46, odlučili su da sazovu sednicu za četvrtak 28. april na Cetinju, nakon što su, kako je kazao šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, iscrpili sve mogućnosti.

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović je na pres konferenciji kazao da je važno da je većina sazvala sednicu.

„Danas počinjemo priču o odblokiranju najvišeg zakonodavnog doma i odblokiramo sve procese koji su bili blokirani i direktno uticali na standard građana“, kazao je on.

Ibrahimović veruje da će novi predsednik Skupštine biti iz SNP-a i dodaje da sa kandidatima za ministre treba sačekati, prenosi RTCG.

Konatar je objasnio da potpredsednica Branka Bošnjak nije zakazala sednicu iako su joj juče podneli inicijativu, te da su iz medija saznali da to neće učiniti.

„Odredili smo da sednicom predsedava potpredsednik Ibrahimović i on će od ovog trenutka preduzeti sve radnje kako bi se sednica održala bez smetnji 28. aprila.

„Očekujem od generalnog sekretara i službe Skupštine da sarađuju sa Ibrahimovićem“, dodao je Konatar.

Osim izbora predsednika Skupštine i nove vlade, na dnevnom redu će biti i izmene zakona o akcizama i PDV, u cilju pomoći građanima i privredi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar