Sestra Kim Džong Una biće u severnokorejskoj delegaciji za Olimpijadu

Sestra severnokorejskog vodje Kim Džong Una biće deo visoke severnokorejske delegacije na zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu, saopštilo je danas južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje.

Kim Jo-Džong, visoka zvaničnica vladajuće partije, biće deo severnokorejske delegacije predvodjene počasnim šefom države predsednikom parlamenta Kim Jong-namom koja će stići u Južnu Koreju u petak.

Sestra severnokorejskog lidera koja ima oko trideset godina u oktobru je promovisana u politbiro centralnog komiteta Radničke partije Koreje, tela koje donosi odluke na čijem čelu je njen brat.

Ona je često vidjena u pratnji brata u raznim obilascima zemlje i bila je zadužena za operacije propagande vladajuće partije.

Severna i Južna Koreja saradjuju na nizu mera pomirenja oko Olimpijade koju Seul vidi kao šansu da ublaži tenzije sa Pjongjangom posle dvogodišnjih napetosti oko severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Vodjsvto u Severnoj Koreji je uvek bilo porodično. Kim Džong Un je treći u porodičnom nizu koji je na čelu države, posle oca Kim Džong Ila i dede Kim Il Sunga, osnivača Severne Koreje. Brat i sestra su iz braka Kim Džong Ila i njegove treće supruge, bivše plesačice Ko Jong-Hui.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar