Sijarto: Mađarska neće isporučivati oružje Ukrajini

BUDIMPEŠTA – Mađarska neće isporučivati oružje Ukrajini, jer želi da izbegne incidente u blizini svojih granica slične onim u blizini Lavova, kada su ruske trupe uništile kontigent stranog naoružanja poslatog ukrajinskoj vojsci, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

„Najvažnija stvar za nas je bezbednost Mađarske i mi ćemo učiniti sve što je moguće da sprečimo uvlačenje naše zemlje u rat“, saopštio je Sijarto na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Ankari, prenosi TAS S.

On je ponovio da je mađarska vlada odbila da isporuči oružje Ukrajini i nije dozvolila transport oružja ukrajinskoj vojsci preko njene teritorije i tu odluku ocenio kao dobru, pogotovo u svetlu nedavnog događaja u Lavovu.

Ne želimo slične događaje u oblastima u blizini mađarsko-ukrajinske granice naseljenim etničkim Mađarima, naveo je ministar spoljnih poslova.

Ministarstvo odbrane Rusije je 18. aprila izvestilo da su ruske trupe, koristeći visokoprecizne rakete, izvršile udar u blizini Lavova i uništile logistički centar ukrajinske vojske i velike pošiljke stranog oružja koje su stigle u Ukrajinu tokom nekoliko dana iz SAD-a i evropskih zemalja, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar