Skandal u Švajcarskoj: Jevreji pre ulaska u bazen da se istuširaju! (foto)

Jedan hotel u Švajcarskoj susreo sa danas sa oštrim kritikama izraelskih vlasti, nakon postavljanja obaveštenja kojim se gostima Jevrejima nalaže tuširanje pre ulaska u bazen.

Hotel „Aparthaus Paradies“ u alpskom selu Arosa u istočnoj Švajcarskoj optužen je za antisemitizam, nakon što je jedan uznemireni gost na Fejsbuku postavio fotografiju sa tim obaveštenjem, prenosi agencija Frans pres.

„Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i decu, molimo vas da se istuširate pre ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu“, dodaje se u tom obaveštenju.

U drugom obaveštenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 4.30 i 5.30 sati popodne.

„Nadam se da razumete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno“, dodaje se u saopštenju.

Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika.

Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala „kao čin antisemitizma i to najgore vrste“.

Izraelski ambasador u Švajcarškoj, DŽejkob Kajdar, navodno je kontaktirao hotel i obavestio Hotoveli o uklanjanju tih obaveštenja.

Hotoveli, međutim, time nije bila zadovoljna, zbog čega je poručila da će tražiti „formalnu osudu“ zvaničnog Berna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jevrejisvajcarska
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Nina

    Andrej, odkud ti ta ideja sa kapama ???? To vec decenijama nije tako, . U Nemackoj se odavno ne nose vise kape za kupanje… iz kog si ti veka ispao ??? A da treba da se istusira je normalno …. i ne bi se trebalo ekstra spominjati ….

  • ANDREJ

    Necu da komentarisem,te u najmanju ruku,cudovisne zahteve postavljene,u imenovanom hotelu.Ali,moram reci,da svuda u svetu,ma gde bazen bio,pre ulaska u bazen,MORAJU SE SVI tusirati.I jos nesto.Osim kod nas,u Beogradu,u celom svetu,NIKO ne moze uci u bazen,bez specijalne kape za kupanje.Ovo sto se dogadja u nasem gradu,da stotine kupaca ulaze u javne bazene,BEZ KAPE,skandalizuje strane goste, turiste,koji dolaze u Beograd,i konstatuju ovu cinjenicu.!!!

  • verujem u bolje sutra

    a kad jevreji nabiju zelenaske kamate po svojim bankama to nije antisemitizam najgore vrste?