Skandalozno: Objavili službeni snimak kako policajci vode crnca na uzici (video)

Američka policija objavila službeni snimak policajaca kako vode crnca na uzici. Policijska stanica Galveston objavila je službeni snimak događaja koji je u avgustu zaprepastio celu naciju. Tada su policijski službenici na konjima ulicama tog grada vodili uhapšenog Afroamerikanca na svojevrsnoj uzici.

Cela scena je mnoge podsetila na mračna vremena američkog robovlasništva.

– Kada su vukli Donalda Nileja (Neelyja) niz ulicu konjima i konopcem, kao da su vukli celu našu (crnačku) zajednicu niz put. Ovo nije 1819. Ovo je 2019. A taj prizor vraća nas u 1819. – kao da su to lovci na odbegle robove, a Donald je rob, s konjem i konopcem na kojem ga vode ulicom.  Ovo neće dobro izgledati – komentisao je tada skandal advokat za ljudska prava Benjamin Krump (Crump).

Na službenoj videosnimci događaja koju je u sredu objavila policijska stanica Galveston, čuje se kako jedan od policajaca više puta ponavlja kako “ovo neće dobro izgledati“.

Policija je u augustu uhapsila 43-godišnjeg Donalda zbog ometanja poseda. Vezali su mu ruke iza leđa i vodili gradom na povodcu.

Policija je tada saopštila kako se nije radilo o uzici, već o traci koja je bila pričvršćena za lisice kojima je Donald bio vezan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

policijarobovisnimak
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ako malo bolje pogledate americki zakon, shvaticete da je ovo u skladu sa Zakonom. Ljudi, kapitalizam je zajebana stvar. Mi smo odrasli i vaspitali nasu decu u onom socijalistickom gotovo komunistickom sistemu vrednosti i preko noci ne mozemo da se tako brzo adaptiramo na surovi kapitalizam gde ni deca svoje roditelje ne prepoznaju. Ne moze i jare i pare. Zapamtite to. Primera radi ovaj snimak? Boli nekog dupe za sve to. Da nece neko sada da place molim vas. Da nisu plakali kada su nas bombardovali i ubijali nam bebe i decu. Boli ih dupe za sve. A mi im se uvlacimo u dupe? Ajte molim vas.

    • AA ( americki alah)

      i sta si ti u stvari rekao? Nije tebi pamet bas jaca strana