Skoplje: Danas razgovor o predlogu Francuske za pristup EU

SKOPLJE – Na redovnoj koordinaciji u makedonskom Sobranju, danas će se razmatrati kada bi mogla da se održi plenarna sednica povodom Informacije o sadržaju predloga, odnosno pregovaračkog okvira za pristupne pregovore Severne Makedonije Evropskoj uniji, koju je iznelo Predsedništvo Francuske i Univerzitet Saveta Evrope 30. juna.

Predsednik Skupštine Talat DŽaferi rekao je pre nekoliko dana za agenciju MIA da o koordinaciji, u ime vlade, razgovara potpredsednik za evropska pitanja Bojan Maričić.

„Danas ćemo imati razgovor kojem će prisustvovati predstavnik vlade, napravićemo procenu. Materijal je već usvojen u Skupštini, ali bi sednica rebalansa budžeta trebalo da počne u ponedeljak“, rekao je DŽaferi.

Predstavnici opozicije zatražili su od predsednika Skupštine da materijal vrati vladi, uz napomenu da su poslate samo informacije, bez ikakvih dokumenata.

Predstavnik i član VMRO-DPMNE Antonio Milošoski najavio je u nedelju da će zapoceti raspravu o rebalansu budžeta i da će uvrstiti mišljenje građana za francuski predlog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar