Škoro povodom Oluje opevao hrvatske heroje i izdajnike

ZAGREB – Miroslav Škoro, bivšsi predsednik i osnivač opozicionog Domovinskog pokreta, nije danas bio prisutan na obeležavanju godišnjice Oluje u Kninu, ali je zato, kaže, zajedno sa sinom ovih dana napisao pesmu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

Škoro, koji je nedavno podneo ostavku na lidersku poziciju u Domovinskom pokretu se na svom fejsbuk profilu priseća da je na današnji dan godinama imao koncerte i vrtele su se, kaže, neke njegove pesme koje govore o vremenu u kojima se „stvarala naša samostalna Hrvatska i o herojima tog vremena“.

Škoro je objavio stihove pesme nakon, kako kaže, 15 dana ćutanja, a koja nosi naziv „Izdajnici i heroji“.

Teško je pretpostaviti koga Škoro u pesmi naziva poštenim, a koga izdajnika, a onima kojima je namenjena zasigurno je da će se prepoznati.

„Pošten čovek biti, ponos je i dika, a nema ništa gore, k’o kad majka rodi izdajnika.Taj prevarit hoće i tuđeg i svoga,
lagat’, otet’ drugom, jer on nema ni vere ni Boga“, reči su Škorine pesme u kojoj dalje kaže:

„Ruke vodom pere, dok ga narod gleda,
al’ izdajnik ne zna, da se obraz nikad oprati ne da. Oduvek je tako, to ne vredi kriti, i što veli Pesnik: oduvek je Hrvat tako teško biti“.

Škoro u pesmi kaže da je heroja teško pronaći, jer on ne priča o svojim delima, već je moguće poznati u njegovim pesmama i po, kako kaže, suzi iskrenoj…

„Danas slavimo, a sutra… Sutra je novi dan, sutra i ja ulazim u ring“, poručio je Škoro u pesmi šta god da ova poruka znači.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar