Slucki: Duma spremna da pozove Nuland da poseti Moskvu

MOSKVA – Međunarodni odbor ruske Državne dume spreman je da zvanično pozove zamenicu američkog državnog sekretera za politička pitanja Viktoriju Nuland da poseti Moskvu u sklopu njene evropske turneje, rekao je danas direktor tog odbora Leonid Slucki.

„Skupštinska komisija za ispitivanje okolnosti povezanih sa formiranjem američkih biolaboratorija u Ukrajini sutra će održati redovan sastanak u gornjem domu ruskog parlamenta, Savetu Federacije. Međunarodni odbor Državne dume je spreman da joj pošalje zvaničan poziv da poseti Moskvu, u sklopu njene evropske turneje“, istakao je Slucki, preneo je TAS S.

Prema Sluckom, komisija planira da diskutuje o mogućem uticaju aktivnosti bioloških laboratorija u Ukrajini na epidemiološku situaciju u Rusiji.

Nuland planira da poseti Francusku, Tursku, Grčku, Kipar i Nemačku, tokom turneje od 2. do 9. aprila, kako bi razgovarala o situaciji u Ukrajini i sankcijama protiv Rusije.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je nedavno da je ruska vojska došla do dokaza da je „režim u Kijevu brzo uklonio tragove bioloških laboratorija u Ukrajini“ koje su, prema njegovim rečima, „finansirale SAD i u kojima se radilo sa opasnim bolestima“.

TAS S dodaje da je 9. marta Viktorija Nuland, svedočeći pred Odborom za odnose sa inostranstvom pri američkom Senatu, potvrdila da u Ukrajini postoje neki objekti u kojima se vrše tajna biološka istraživanja, kao i da je Vašington želeo da spreči ruske snage da preuzmu kontrolu nad ovim objektima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar