Snažna eksplozija u centru Pariza, povređeno 36 – mnogi kritično (foto, video)

U 9. pariskom arondismanu danas je došlo do snažne eksplozije u jednoj pekari, a više ljudi je povređeno, preneli su francuski mediji.

Veruje se da je eksploziju nakon koje je izbio požar izazvalo curenje gasa, javio je AP.

Portparoka policije Pariza rekla je da su vatrogasci trenutno na licu mesta u ulici Treviz.

Ona je dodala da je policiji prijavljeno da je povređeno nekoliko osoba, ali da nema poginulih.

Na francuskim TV stanicama emitovani su snimci vozila hitne pomoći i drugih službi koje su stigle na lice mesta.

Policija je savetovala građanima da izbegavaju taj deo grada. Eksplozija se dogodila dok su mere bezbednosti u Parizu i širom zemlje pojačane zbog protesta Žutih prsluka zakazanih za kasnije danas.

U eksploziji u Parizu povređeno 36, kritično 12

Usled velike eksplozije u Parizu danas je povređeno 36 osoba od kojih je 12 u kritičnom stanju, izjavio je danas portparol vatrogasne službe francuske prestonice, javlja AP.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane je kazao za Rojters da je „situacija sada pod kontrolom“.

Eksplozija se dogodila u 9. pariskom arondismanu u jednoj pekari, a veruje se da ju je izazvalo curenje gasa, javile su agencije.

Rojters prenosi da je eksplozija nakon koje je usledio i požar, bila toliko jaka da je raznela pekaru, ali i stakla na objektima i zgradama stotinama metara udaljenih od mesta eksplozije.

Prema rečima francuskog ministra Kastanea, u spasilačkoj operaciji je učestvovalo skoro 200 vatrogasaca.

Očevidac iz obližnjeg hotela kazao je da je video kako ogroman plamen izbija u zgradi koja je zatim razneta usled eksplozije.

Blizu mesta eksplozije sletela su i dva helikoptera kako bi pomogla u evakuaciji ugroženih.

Portparoka policije Pariza rekla je prethodno da su vatrogasci na licu mesta u ulici Treviz i dodala da je policiji prijavljeno da je povređeno nekoliko osoba, ali da nema poginulih.

Na francuskim TV stanicama emitovani su snimci vozila hitne pomoći i drugih službi koje su stigle na lice mesta, a policija je savetovala građanima da izbegavaju taj deo grada.

AP podseća da se eksplozija dogodila dok su mere bezbednosti u Parizu i širom zemlje pojačane zbog protesta Žutih prsluka zakazanih za kasnije danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eksplozijapariz
Komentari (0)
Dodaj komentar